Tidernas första Modell-BolmenMöte

Lelle verkar galen och utbränd. Det är inte som det ser ut. Det är så det är! Glapp i en trång lödning i Guffe-Ställverket, lite beroende på att ritningen placerades fel när ställverket målades, samt Lelles brännskada från dagens svetsning på HP Tronic, gör sitt.Lelle verkar galen och utbränd. Det är inte som det ser ut. Det är så det är!
Glapp i en trång lödning i Guffe-Ställverket, lite beroende på att ritningen placerades fel när ställverket målades, samt Lelles brännskada från dagens svetsning på HP Tronic, gör sitt.

Tajt utrymme för lödning: list, 4 lysdioder, 4 skruvar, 2 motstånd och en för stor lödkolv, som också den gör motstånd.Tajt utrymme för lödning: list, 4 lysdioder, 4 skruvar, 2 motstånd och en för stor lödkolv, som också den gör motstånd.

Denna tygvägg har hängt med sedan begynnelsen, 1999. Den har varit trasig i 10 år, sedan begynnelsen, så nu när det är jubileum tog Jonte och Egon chansen att laga den. Äntligen.Denna tygvägg har hängt med sedan begynnelsen, 1999. Den har varit trasig i 10 år, sedan begynnelsen, så nu när det är jubileum tog Jonte och Egon chansen att laga den. Äntligen.

Stenfors lokala ställverk är urkopplat och dioden är bortplockad. Den behövdes på Guffe för att förhindra backspänningar och andra tråkigheter, vid signalinkopplingen.Stenfors lokala ställverk är urkopplat och dioden är bortplockad. Den behövdes på Guffe för att förhindra backspänningar och andra tråkigheter, vid signalinkopplingen.

Guffes utfart mot spiralen och Bellevue. Signalerna placeras så gott det går...Guffes utfart mot spiralen och Bellevue. Signalerna placeras så gott det går…

...efter Schultzes orginalplacerinng. Dock inte...…efter Schultzes orginalplacerinng. Dock inte…

...till 100%. Vi kör inte efter signalerna. Om du kan gissa på vilken station dessa signaler står, kan du lämpligen meddela detta till närmaste TC-medarbetare nästa gång du besöker oss.…till 100%. Vi kör inte efter signalerna. Om du kan gissa på vilken station dessa signaler står, kan du lämpligen meddela detta till närmaste TC-medarbetare nästa gång du besöker oss.

Nej, vi har inte slutat arbeta med banan. Bilden under Guffe med en lös elkabel visar bara att vi inte använder någon starkström ute på banan. All starkström återfinns i elcentralen bakom banan. Ingen risk för att blanda spänningarna, och det känns tryggt. Vi är ju i Sverige - så det får ju inte bli för spännande.Nej, vi har inte slutat arbeta med banan. Bilden under Guffe med en lös elkabel visar bara att vi inte använder någon starkström ute på banan. All starkström återfinns i elcentralen bakom banan. Ingen risk för att blanda spänningarna, och det känns tryggt. Vi är ju i Sverige – så det får ju inte bli för spännande.

Danne och Krille har börjat röja banan från byggmaterial och verktyg inför de stundande dagarnas visningar för skolor och några föreningar.Danne och Krille har börjat röja banan från byggmaterial och verktyg inför de stundande dagarnas visningar för skolor och några föreningar.

Staffan städar och Bengt ställer upp lite sponsorreklam. Dessutom känner han på sig att Gun har brist på fika idag...Staffan städar och Bengt ställer upp lite sponsorreklam. Dessutom känner han på sig att Gun har brist på fika idag…

Lim och färg från Landora & Bostik.Lim och färg från Landora & Bostik.

Dagens stora punkt på dagordningen var ett inledande möte om Bolmenbanan. Hur ska vi bygga, vad ska vi bygga och så vidare. Först lite fri diskussion (skrikning), sedan några grundläggande beslut.Dagens stora punkt på dagordningen var ett inledande möte om Bolmenbanan. Hur ska vi bygga, vad ska vi bygga och så vidare. Först lite fri diskussion (skrikning), sedan några grundläggande beslut.

Kanske kommer det bli så här. Kanske inte. Inget är bestämt och alla får säga sitt. Besluten kommer inte tas på ett bra tag.Kanske kommer det bli så här. Kanske inte. Inget är bestämt och alla får säga sitt. Besluten kommer inte tas på ett bra tag.

Därefter uppdelning i grupper. Grupp 3: Förste Ritningschef Staffan, Farbror Bengt, Danne Skalbagge och Volvo-Krille.Därefter uppdelning i grupper. Grupp 3: Förste Ritningschef Staffan, Farbror Bengt, Danne Skalbagge och Volvo-Krille.

Grupp 1: Paradis-Oskar, Kaffe-Gun, Johan tar bilden och Hygglige Håkan.Grupp 1: Paradis-Oskar, Kaffe-Gun, Johan tar bilden och Hygglige Håkan.

Grupp 2: Hippe-Anders, Läsk-Lelle, Ste(n)gon och Trevligt Torbiörn.Grupp 2: Hippe-Anders, Läsk-Lelle, Ste(n)gon och Trevligt Torbiörn.

Efter BolmenBanan-stunden var det dags för oss i StädSvängen att ta över. Banans dubbelspår ska kunna köras under visningarna.Efter BolmenBanan-stunden var det dags för oss i StädSvängen att ta över. Banans dubbelspår ska kunna köras under visningarna.

"Hej hå, hej hå - oj vad vi fejar på", sjunger Lelle glatt. Egon i bakgrunden och Johan städar också."Hej hå, hej hå – oj vad vi fejar på", sjunger Lelle glatt. Egon i bakgrunden och Johan städar också.

Upptäck mer...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *