Radioreportage ledde till Ulfs donation

Idag började vi bygga upp Urspårat-området på allvar. Toalettvagnen ankom och Sillen fick installera den. Han har varit med och byggt samt reparerat så han kan den bäst!Idag började vi bygga upp Urspårat-området på allvar. Toalettvagnen ankom och Sillen fick installera den. Han har varit med och byggt samt reparerat så han kan den bäst!

Soptunnorna kommer säkerligen att behövas!Soptunnorna kommer säkerligen att behövas!

Skyltar från Ljungby Kommun kommer dels fylla sin normala funktion och dels tjänstgöra som hållare för våra egna skyltar.Skyltar från Ljungby Kommun kommer dels fylla sin normala funktion och dels tjänstgöra som hållare för våra egna skyltar.

Vi reste ett tält från Ljungby Maskin. Henke Andersson ryckte in som erfaren tältresare av det tältet.Vi reste ett tält från Ljungby Maskin. Henke Andersson ryckte in som erfaren tältresare av det tältet.

Tobbe, Henkes dotter, Henke, Bodo arbetar för fullt!Tobbe, Henkes dotter, Henke, Bodo arbetar för fullt!

Siegfreid och Johan började resa det som ska bli fototältet för Magnus Samuelsson. Det kom från Otto på Wascator.Siegfreid och Johan började resa det som ska bli fototältet för Magnus Samuelsson. Det kom från Otto på Wascator.

Siegfred passade på att motionera lite emellanåt. Här gör han sidhopp mellan liten takpinne.Siegfred passade på att motionera lite emellanåt. Här gör han sidhopp mellan liten takpinne.

Bord från Gamla torg kommer att användas för biljettförsäljning av olika slag.Bord från Gamla torg kommer att användas för biljettförsäljning av olika slag.

Släp och lastbil har kommit på plats för att skapa scen och avgränsare av området. Tobbe lyfte av många pallar från släpet, som tillsammans med sistnämnda ska utgöra scengolv.Släp och lastbil har kommit på plats för att skapa scen och avgränsare av området. Tobbe lyfte av många pallar från släpet, som tillsammans med sistnämnda ska utgöra scengolv.

Siegfried och Johan drog 63A-kabel ut från plastfabrikens gamla ställverk till platsen där vi ska ha elcentralen för själva invigningen.Siegfried och Johan drog 63A-kabel ut från plastfabrikens gamla ställverk till platsen där vi ska ha elcentralen för själva invigningen.

Siegfried fick koppla in en ny handske som Johan köpt. Kabel drogs mellan handikapprampen och därför vågade vi ha den ute under nätterna.Siegfried fick koppla in en ny handske som Johan köpt. Kabel drogs mellan handikapprampen och därför vågade vi ha den ute under nätterna.

Anders, Sven-Eric och Siewert diskuterar någon punkt i programmet, och troligen någonting om någon skylt.Anders, Sven-Eric och Siewert diskuterar någon punkt i programmet, och troligen någonting om någon skylt.

Anders och Sven-Eric fortsätter med planeringsarbetet!Anders och Sven-Eric fortsätter med planeringsarbetet!

Per Brolléus gjorde ett livesänt reportage i P4 Kronoberg om banan och invigningen. Detta råkade Ulf Janberger lyssna på. Han tog då ett avgörande beslut i sitt liv.Per Brolléus gjorde ett livesänt reportage i P4 Kronoberg om banan och invigningen. Detta råkade Ulf Janberger lyssna på. Han tog då ett avgörande beslut i sitt liv.

- Jag donerar allt mitt Märklin från 70-talet, sa han, när han oväntat och precis efter reportagets slut, dundrade in genom dörren. Vi blev lika överraskade som glada!– Jag donerar allt mitt Märklin från 70-talet, sa han, när han oväntat och precis efter reportagets slut, dundrade in genom dörren. Vi blev lika överraskade som glada!

Det var en hel plastbalja full med räls, lok, vagnar och Ulf berättade att när han byggt ut allt så blir det 5-6 meter lång, enkel sträcka. Vi tackar och tar emot och inser radions slagsningskraft! Tänk att någon som sitter i bilen på jobbet plötsligt får infallet att komma hit. Tack Ulf, och tack Per!Det var en hel plastbalja full med räls, lok, vagnar och Ulf berättade att när han byggt ut allt så blir det 5-6 meter lång, enkel sträcka. Vi tackar och tar emot och inser radions slagsningskraft! Tänk att någon som sitter i bilen på jobbet plötsligt får infallet att komma hit. Tack Ulf, och tack Per!

Upptäck mer...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *