Dan före Dan

Tomas kom tidigt, även om Johan var tidigare. Men Tomas hade kört från Odensjö, Johan från Blåbärsvägen.Tomas kom tidigt, även om Johan var tidigare. Men Tomas hade kört från Odensjö, Johan från Blåbärsvägen.

Tomas hämtade koktillbehör från Odensjö, där hans mamma råkar vara våffelchef. Mat och dryck hämtade Sven-Eric från Hemköp. Han fick precis in allt i sin Volvo.Tomas hämtade koktillbehör från Odensjö, där hans mamma råkar vara våffelchef. Mat och dryck hämtade Sven-Eric från Hemköp. Han fick precis in allt i sin Volvo.

Dessa gigantiska våffeljärn kan vara hämtade från 40-talets sjukhus. Det är dom inte. Notera att vi heller inte tänker använda ketchupen till våfflorna, om någon verkligen inte vill ha det.Dessa gigantiska våffeljärn kan vara hämtade från 40-talets sjukhus. Det är dom inte. Notera att vi heller inte tänker använda ketchupen till våfflorna, om någon verkligen inte vill ha det.

Tältet från Ryssby Hotell slog vi upp igår (fredagen), men det spändes om och dessutom levererades bänkar.Tältet från Ryssby Hotell slog vi upp igår (fredagen), men det spändes om och dessutom levererades bänkar.

Angelika målar de sista takdetaljerna på Schultzes gamla kulisser på Aston...Angelika målar de sista takdetaljerna på Schultzes gamla kulisser på Aston…

...sedan meddelar Bodo att det är nog, för nu ska han börja städa landskapsverkstaden.…sedan meddelar Bodo att det är nog, för nu ska han börja städa landskapsverkstaden.

Roy körde hit en buss från Torpa Bystuga. Det är 75 hästars Volvo från 1934.Roy körde hit en buss från Torpa Bystuga. Det är 75 hästars Volvo från 1934.

Tobbe hade också tagit hit sin bil, inte för utställning, utan för tvättning. Att han passade på en stressig arbetsdag som denna...Tobbe hade också tagit hit sin bil, inte för utställning, utan för tvättning. Att han passade på en stressig arbetsdag som denna…

...berodde på att han tvättade en massa stolar, bord, samt senare 2 tält som legat i lador för länge. Här ser han riktigt hård ut, med vapnet i hand.…berodde på att han tvättade en massa stolar, bord, samt senare 2 tält som legat i lador för länge. Här ser han riktigt hård ut, med vapnet i hand.

Anna hjälpte till med schamponering och torkning.Anna hjälpte till med schamponering och torkning.

Koner började sättas upp för att skydda besökarna från okontrollerat framförda trampdressiner. Många var här och arbetade.Koner började sättas upp för att skydda besökarna från okontrollerat framförda trampdressiner. Många var här och arbetade.

Danne fick i uppgift att sätta upp koner och köra ut tyngder. Ett slitsamt arbete långt i från den vardag han har som skogsmaskinist...ungefär som att spela dator, 2 joystickar och en skärm.Danne fick i uppgift att sätta upp koner och köra ut tyngder. Ett slitsamt arbete långt i från den vardag han har som skogsmaskinist…ungefär som att spela dator, 2 joystickar och en skärm.

Men sliter man så hårt som Danne gjorde idag är man värd belöning varje gång en pall tömts.Men sliter man så hårt som Danne gjorde idag är man värd belöning varje gång en pall tömts.

Inne förbereddes de sista detaljerna i den powerpoint som ska visas i första delen av visningen av ADJ. Först får besökarna en massa info och historik, sedan en bild på Håkan som stins.Inne förbereddes de sista detaljerna i den powerpoint som ska visas i första delen av visningen av ADJ. Först får besökarna en massa info och historik, sedan en bild på Håkan som stins.

Johan hade hjälpt Sven-Eric att göra en checklista på allt som skulle göras idag och på söndag. När Johan gör dessa blir det ofta detaljerat och långt.Johan hade hjälpt Sven-Eric att göra en checklista på allt som skulle göras idag och på söndag. När Johan gör dessa blir det ofta detaljerat och långt.

Roy samtalade med Sten-Håkan, som var föreningens första ordförande för 10 år sedan.Roy samtalade med Sten-Håkan, som var föreningens första ordförande för 10 år sedan.

Så var det tillslut lunchdags, något som några intog i caféet.Så var det tillslut lunchdags, något som några intog i caféet.

Det blev inte bara en tugga för Torbiörn, Tomas och Tobbe. De Tre T:na som de numera kallas.Det blev inte bara en tugga för Torbiörn, Tomas och Tobbe. De Tre T:na som de numera kallas.

Efter lunch fick Johan åka med Dannes kon-tåg.Efter lunch fick Johan åka med Dannes kon-tåg.

Inne pågick körträning på banan.Inne pågick körträning på banan.

Ett putståg dundrar förbi Aston.Ett putståg dundrar förbi Aston.

Bodo och Siegfried är förare och kommer tillsammans med Danne att ingå i körteam 1 på söndag.Bodo och Siegfried är förare och kommer tillsammans med Danne att ingå i körteam 1 på söndag.

Sten-Håkan talade med Bengt, som tillsammans med Lelle och Håkan ingår i körteam 2. Sten-Håkan kommer att vara guide.Sten-Håkan talade med Bengt, som tillsammans med Lelle och Håkan ingår i körteam 2. Sten-Håkan kommer att vara guide.

Angelika tillverkade TågCentralen-vagnar. Mycket fina med utgångpunkt i Pikos Hobby-serie.Angelika tillverkade TågCentralen-vagnar. Mycket fina med utgångpunkt i Pikos Hobby-serie.

Många vagnar blir det.Många vagnar blir det.

Johan skulle lyfta ner grejer från en lastbrygga. Till sin hjälp hade han en lyftbrygga, som funkade tills dess att alla skulle vara med och köra. Tillslut gick det varken att höja eller sänka bryggan. Anders ringde en expert, men inte ens då löste det sig. Morgonen efter när Johan provade fungerade det galant.Johan skulle lyfta ner grejer från en lastbrygga. Till sin hjälp hade han en lyftbrygga, som funkade tills dess att alla skulle vara med och köra. Tillslut gick det varken att höja eller sänka bryggan. Anders ringde en expert, men inte ens då löste det sig. Morgonen efter när Johan provade fungerade det galant.

Johan gjorde en komprimerad version av den Schultze-utställning han gjorde till sommaren 2011.Johan gjorde en komprimerad version av den Schultze-utställning han gjorde till sommaren 2011.

Lasse Malm på Kontrast Foto tryckte upp fina skyltar på kapaskiva. Dessa ska vi sätta upp lite här och var.Lasse Malm på Kontrast Foto tryckte upp fina skyltar på kapaskiva. Dessa ska vi sätta upp lite här och var.

Rolf (Dannes farsa) och Kjell var inte helt nöjda med spänningen och snyggade till knutar.Rolf (Dannes farsa) och Kjell var inte helt nöjda med spänningen och snyggade till knutar.

På kvällen anlände ett tält från Sillens lillebrorsa som vi började montera ihop.På kvällen anlände ett tält från Sillens lillebrorsa som vi började montera ihop.

Han blandade ihop vilka stroppar som skulle hålla uppe taket och väggarna. Vi provade med de korta men då gick det inte att fästa taket på båda sidorna. Då insåg vi att vi borde byta. Vi bytte och plötsligt gick det utmärkt.Han blandade ihop vilka stroppar som skulle hålla uppe taket och väggarna. Vi provade med de korta men då gick det inte att fästa taket på båda sidorna. Då insåg vi att vi borde byta. Vi bytte och plötsligt gick det utmärkt.

Även om vi avbröt arbetet med sponsorpizza från Ljungby Maskin gick det väldigt fort att få upp tältet. Inte minst tack vara den hjälp vi fick från tivoligänget på eventfixarna. Kolla gärna in www.eventfixarna.se.Även om vi avbröt arbetet med sponsorpizza från Ljungby Maskin gick det väldigt fort att få upp tältet. Inte minst tack vara den hjälp vi fick från tivoligänget på eventfixarna. Kolla gärna in http://www.eventfixarna.se/.

Taket är på gång. Hållare från vänster är Rolf, Tomas, Danne och Kjell.Taket är på gång. Hållare från vänster är Rolf, Tomas, Danne och Kjell.

Rune dundrade ner med en hjullastare som går att köra på räls. Den provkörde han några gånger. Och vi fick bredda konerna.Rune dundrade ner med en hjullastare som går att köra på räls. Den provkörde han några gånger. Och vi fick bredda konerna.

Kvällen, och lugnet, har lagt sig över området som nu ser ut så här.Kvällen, och lugnet, har lagt sig över området som nu ser ut så här.

Vackra bilder på en vacker byggnad och en fin buss. Till vänster hade tivolit börjat byggas upp, och det är nästan så att vi trötta arbetare somnar och plötsligt börjar drömma om det som hände under dagen...Vackra bilder på en vacker byggnad och en fin buss. Till vänster hade tivolit börjat byggas upp, och det är nästan så att vi trötta arbetare somnar och plötsligt börjar drömma om det som hände under dagen…

...till exempel när Bengt åkte hoppborgrutschkana. Mycket roligt!…till exempel när Bengt åkte hoppborgrutschkana. Mycket roligt!

Upptäck mer...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *