Z4t premiärkörs med 3d-vagn

Förmiddagen tillbringades på TågCentralen, med att köra iväg skräp...Förmiddagen tillbringades på TågCentralen, med att köra iväg skräp…

...i 4 lass på gallersläp. Som ideell förening samlar man på sig!…i 4 lass på gallersläp. Som ideell förening samlar man på sig!

Åke drog ut spik ur plankor, som skulle sparas.Åke drog ut spik ur plankor, som skulle sparas.

Johan plockade bort elkomponenter, ur ett skåp som ska slängas, som ska sparas. Mycket kabel...Johan plockade bort elkomponenter, ur ett skåp som ska slängas, som ska sparas. Mycket kabel…

...och annat skräp samlades ihop, och sorterades på Bredemad.…och annat skräp samlades ihop, och sorterades på Bredemad.

Vissa saker ska sparas.Vissa saker ska sparas.

Ser ni att det har blivit rent och snyggt! Det mesta ska sparas här!Ser ni att det har blivit rent och snyggt! Det mesta ska sparas här!

Fanér ska slängas. Så också den kurvmall som Danne och Johan använde till testbanan. Det blir säkert fler kurvor och mallar.Fanér ska slängas. Så också den kurvmall som Danne och Johan använde till testbanan. Det blir säkert fler kurvor och mallar.

Bodo och Åke fick sopa ihop varje litet dammkorn.Bodo och Åke fick sopa ihop varje litet dammkorn.

Ja nu börjar det se tomt ut!Ja nu börjar det se tomt ut!

Åke och Johan sopade i verkstaden, och slängde iväg spillvirke.Åke och Johan sopade i verkstaden, och slängde iväg spillvirke.

En liten del av alla takplattor lades undan.En liten del av alla takplattor lades undan.

Johan hade skrivit ut olika versioner av spårplaner. Från nummer 10 till 26c.Johan hade skrivit ut olika versioner av spårplaner. Från nummer 10 till 26c.

Viktor, Håkan och Axel visade upp vad de har arbetat med i höst och vår. Niklas kunde tyvärr inte närvara.Viktor, Håkan och Axel visade upp vad de har arbetat med i höst och vår. Niklas kunde tyvärr inte närvara.

Håkan berättade detaljerat om lödningar och anpassning av mässingen.Håkan berättade detaljerat om lödningar och anpassning av mässingen.

Imponerande resultat och mjukhet, som ska detaljeras och målas.Imponerande resultat och mjukhet, som ska detaljeras och målas.

En motorvagn från Hilding Carlsson, med lutande, sneda fönster och runt, mjukt tak. Mycket spännande. Nederst en personvagn.En motorvagn från Hilding Carlsson, med lutande, sneda fönster och runt, mjukt tak. Mycket spännande. Nederst en personvagn.

Dags att testköra på testbanan. Johan fick koppla in huvudledningarna, som var urkopplat.Dags att testköra på testbanan. Johan fick koppla in huvudledningarna, som var urkopplat.

Alla var samlade, men Håkan tvingades kontrollera en kortslutning. Som tur är har vi automatsäkringar kopplade framför boosters som sparar både dem, och felsökningstid.Alla var samlade, men Håkan tvingades kontrollera en kortslutning. Som tur är har vi automatsäkringar kopplade framför boosters som sparar både dem, och felsökningstid.

"Även killar använder nagellack", basunerar Bengt burdust. Torbjörn tittar bort och Axel är chockad! Bara Håkan behöll björnlugnt med sin lokomotor."Även killar använder nagellack", basunerar Bengt burdust. Torbjörn tittar bort och Axel är chockad! Bara Håkan behöll björnlugnt med sin lokomotor.

Dags att måla nagellack.Dags att måla nagellack.

Nu är vi snart igång...Nu är vi snart igång…

Det rullar utmärkt! Bra jobbat alla!Det rullar utmärkt! Bra jobbat alla!

Se hur det gick till:

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *