Varsågod och sitt

 Hmm… dags att byta glasögon, det verkar suddigt. Här plockar familjen i Bökö blåbär. En av dem sitter på huk.

 Sittandes i caféet diskuterar Anders och nye medlemmen Bo Dalesjö hur vi kan dokumentera berättelser ute i skogarna och stugorna. Bitte som ansvarar för bibliotek och arkiv är med på ett hörn.

 Ljugarbänken vid Aston har belamrats av herrar Lokbyggare som diskuterar lösningar men i vissa stunder även testar dem…vi får väl se…

 Johan visar på stående fot Björn och Tommy hur man gör en viss sak i tågstyrningsprogrammet…

 …men Anders och Åke ser knappt några tåg…

 …men här kommer det i full fart!

 Och, jovisst, herrar Lokbyggare har bytt rockar till Lokeldare och med hjälp av kondensatorer försöker de hitta driftsäkra drivningar till små ånglok. Det går framåt! Rullar framåt.

 Vad händer här, och vad säger landskapsgruppen om det?

 En skiva som täcker det fina landskapet med banvaktstugan ”Läppen”. Det ska bli så i framtiden och med titthål, men just nu är det bara test. Men det vet inte landskapsgruppen om ännu.

 Mer snea saker ser vi på väggen. Anyd Ax (kusin till Andy Ax) monterar upp ett TV-fäste…

 …och vem har sagt att det ska vara rakt när det kan göras lite snett…

 Graham har ställt sig i ett hörn medan de andra i landskapsgruppen stormade in på kvällen och såg kartongskivan som uppmonterats framför det fina landskap som rönte så många blickar och så mycket beröm på Vårtåget…

 …eftersom vi hade finbesök av Micke Duvlinn som gjort vinklar till husbyggshelgen med Göran Tholin.

 Tomas har anställts av Bodo som expertkonsult på måleri av ADJ-banan, Dr. Schultzes modelljärnväg. Men som vi alla vet från tonåren, det är roligare att måla på händerna.

 Nu är stämningen på topp igen hos Catrin, Graham, Hans-Göran och Carina som satt sig ned och djupdyker i olika kataloger med figurer att köpa in.

 Vi avslutar den sittande dagen med att Danne på onsdagskvällen satte fast det som ska bli en laddstation i Bökö. Om några veckor hoppas vi att detta kan vara klart. Rälsen ska bara läggas först, i Byholma.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *