LEGO Fantasy 2023 Coola legobyggen

Nu laddar vi för sommarens LEGO Fantasy. Vill du vara med?

LEGO Fantasy startade på Minivärlden sommaren 2021 och blev mycket uppskattat. Samma sak 2022.

Sex veckors utställning i säkra montrar där du och de andra fantastiska byggarna visar tusentals besökare sina alster. Nu laddar vi för årets utställning veckorna 27 -32, 3 juli till 12 augusti. 2022 hade vi 5 000 besökare under dessa veckor. I år blir trycket högre, det känner vi redan 🙂

Har du någon skapelse du skulle vilja ställa ut så hoppas vi att du hör av dig till oss på info@tagcentralen.se senast den 25 april.

Här ser du vilka som deltog förra året

Finns det något annat i världen som har stimulerat fantasin mer än den där lilla LEGO-klossen? Förmodligen inte och just därför är det så oerhört roligt att vi på Minivärlden Ljungby kan presentera en helt egen utställning – LEGO FANTASY.

Modellerna är skapade av några av Sveriges duktigaste LEGO-MOC:are* som också är medlemmar i föreningen Swebrick. En av byggarna var dessutom med i svenska LEGO MASTERS 2021.

De ställer ut sina alster under sex veckor. MOC betyder ”my own creation”. En MOC:are bygger på frihand och modellen kan visa verklighet, fantasi eller en kombination av dessa.

Som vanligt ställer vår egen medlem Mikael Lilja ut en hel samling med sportbilar i LEGO Technics – hans specialitet. Hemma har han kanske 160 stycken, och han kan inte hålla fingrarna borta från att bygga modeller.

MOC-utställarna är:

Henrik Persson
Började bygga med LEGO 2009. Jag gillar att materialet kan återanvändas. Hur mycket jag än bygger så förbrukar jag inga bitar.

Laonard von Wolcker
Börjar med att se en film och väljer ett motiv. Det handlar inte om att bygga en exakt kopia utan om att fånga känslan. Historia är ett stort intresse.

Joacim Larsius
Bygger modulhus och stadsmiljö. Planerar med digitala LEGO-ritverktyg en komplett LEGO-stad. Stadens namn är en hyllning till hans fru.

Anders Horwath
Bygger med LEGO som en kreativ avkoppling efter jobbet. I ett LEGO-rum i källaren skapas det från medeltiden till framtiden.

Andreas
Bygger med såväl vanligt LEGO som LEGO Technic och har som specialitet GBC-banor, där egna konstruktioner transporterar en boll runt en bana.

Jesper Rydhög
Slutade att bygga LEGO när han fyllde 12 år. Vid okänd ålder, år 2015, så insåg han misstaget och började att bygga igen!

Joakim Segeblad
Joakim medverkade i LEGO Masters 2021. Han ser klossarna som färgklickar och bygger mest med barnen. Tycker om lek och fantasifullt bygge.
Instagram: sök på Afkim

Mikael Lilja
Mikael är medlem i Minivärlden. Han samlar på LEGOs teknikmodeller och köper alltid 2 om det krävs för att bygga alternativmodellen.

 

Självklart kan du bygga själv också!

 

Du gillar kanske också...