Spöktåget 2/11 samt 5/11 kl 10-15

Öppet kl. 10-15.

I år kommer vi att ha öppet med Spöktåget även torsdagen den 5/11 under höstlovet.

Umgås med hela familjen på Halloween. Skräckfylld njutning och pyntade miniatyrvärldar. Tre roliga tävlingar med vinster. Kolla också in vårt läskiga spöktåg på Lilla Småland. I Millans Café har vi självklart giftiga bakelser.

Kom och se läskig ut! Läskigaste utseende/utklädning vinner.

Det här är vårt läskigaste tema. Vi ser läskiga ut. Hela lokalen ser läskig ut. Du ser kanske också läskig ut. Läskigast vinner en T-shirt! Vi tar ett foto på dig i vår läskiga spökram i vårt läskiga spökljus. Sedan utser vi en vinnare.

Nytt för i år – En riktigt jätteläskig spöktunnel.

Den som går in där vill gärna gå ut :-))))) (Nej det är kanske inte så farligt som det låter).

I år har vi skapat en upplevelse utöver det vanliga. En 20 meter lång tunnel med överraskningar och skräck, läskigt ljus, grymma ljud och levande spöken. Du får testa helt enkelt.

Spöktunneln är öppen kl. 10:30, 11:30, 12:30, 13:30 och 14:30

Vem vinner godispumpan?

Du kan också leta pumpor på Minivärlden och vinna stora godispumpan! Många barn har vunnit denna genom åren. Nu kanske det är din tur. Här ser du den lyckliga vinnaren 2016, Elias Ramström, Halmstad

vinnare-pumpa_elias-ramstrom_img_3158

Gissa vikten på pumporna.

I år har City-Gross skänkt oss tre stora pumpor. Gissa den samlade vikten på dessa. Första pris: den stora pumpan. Andra pris: den mellanstora pumpan och tredje pris blir då den lilla (stora) pumpan. Lycka till!

Som vanligt är det massor att se och uppleva.

Du kan se alla våra utställningar och miniatyrvärldar, köra tåg, se på bio, fika och mycket annat. Det finns alltid något roligt och intressant för alla på Minivärlden. Haren & Sköldpaddan, sommarens succé kör för fullt. Och robotbanan är laddad.

Lilla Småland är namnet på vår fantastiska miniatyrvärld, en historiebok och modell som visar de stationssamhällen som en gång fanns inom Ljungby kommun – längs Bolmenbanan och Skåne Smålands Järnväg. Allt i denna miniatyrvärld är handbyggt från scratch. Detaljrikedomen är mycket stor och en upplevelse för alla.

Vi har fått tillbaka Camilla Odgaards fantastiska dockskåp som visades upp under sommaren. Inte mindre än 12 små mästerverk att njuta och fascineras av.

Passa förresten på att beundra Mikael Liljas grymma arbetsmaskiner i LEGO. En dröm för den teknikintresserade. Och som vanligt är bion igång med gamla tågfilmer från sydvästra Småland.

Välkommen till Spöktåget! Om du vågar… Hooaaaaauuuuuiiiiiiiii

Du gillar kanske också...