Sommar mitt i vintern

 Gun Holgersson, en av våra nyaste medlemmar i landskaparnas gäng har gammalt förflutet som bibliotekarie i Ljungby. De flesta gubbar i föreningen TågCentralen har lånat dessa böckerna på stadsbiblioteket men en dag skulle de säljas ut, Gun var lite nyfiken på hobbyn och köpte dem. Nu donerar hon dem hit till föreningen. TACK!

 De här två gubbarna har nog aldrig lånat just de böckerna om modelljärnväg, eftersom de inte är modelljärnvägare i grunden. De har funnit intresset på äldre dagar och tillför väldigt mycket, även om de inte vet att Märklins vanligaste lok måste vara BR 89, artikelnummer 3000 (med flera). Det är bra! För om alla medlemmar vore tågnördar skulle det inte bli något Minivärlden. Alla tillför olika saker och det är viktigt!

 Peo har antigt specialuppdraget att förbättra skyltningen vid vår stora tennsoldatsutställning. Vi får återkomma med bilder på detta.

 Husmockupbyggarna Anders och Calle filar på sågverket i Unnen.

 Johan filar på specialeffekter som rörliga bommar. Danne har förvisso byggt dem mekaniskt, men sedan måste logiken skrivas ihop.

 Till sin hjälp kan man slå i komponentkatalogen från Reichelt. Ibland är en katalog skönare än internet.

 Vi har två nya medlemmar; Lasse Love och Andy Ax. Två riktiga popstjärnor som sadlat om och börjat i modellbyggarbranschen. ”Det blev för mycket brudar i logen”, sa leadsångaren Lasse Love och fick medhåll av gitarristen Andy Ax. Vad dessa världskända popstjänor från bandet ”Two Beetles” inte kunde ana var att…

 …på TågCentralen i Ljungby har kvinnorna gjort intåg i modellbyggarbranschen. Ännu så länge har de inte lämnat oss, Andy och Love alltså.

 Åke och Tommy har gjort banvallsexperiment. Eftersom vi inte har underlag mellan rälsen och rälsskivan så ska vi fräsa lite mer banvall och de två MDF-skivorna vid sidan om representerar XPS-skivorna.

 Experiment med Lidhultsån och vatten(stoppare).

 Graham tog sig en tisdagsgrogg…

 …som tydligen inte smakade så bra.

 Men dimmig blick fick den som smakade…

 …och då är det tur att man kan luta sig mot ett räcke vid Bökö.

 Fler damer, Gun och Catarina jobbar nogsamt…

 …med att träden ska få vackra stammar.

 Så här testar vi för att se vilken höjd XPS-skivorna ska ha (MDF på bilden) mot banvallen. Naturligtvis ska mer ballast påläggas. Vi har bara inte fått någon leverans från grusgropen mellan Byholma och Åsen ännu.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *