Posten ska alltid fram!

Oskar och Johan arbetade på testbanan under eftermiddagen.Oskar och Johan arbetade på testbanan under eftermiddagen.

Så plötsligt kom Hilding Evaldsson hit. Du minns kanske att det var han som hade Decauville-bana på sommaravslutningen: tagcentralen.se/index.cfm?id=451&l=2.Så plötsligt kom Hilding Evaldsson hit. Du minns kanske att det var han som hade Decauville-bana på sommaravslutningen.

Här poserar han med en av sina två gåvor, en karta över Sveriges postkontor  och järnvägsorter, 1941.Här poserar han med en av sina två gåvor, en karta över Sveriges postkontor  och järnvägsorter, 1941.

Den stora kartan, baserad på handritad karta från 1800-talet var så stor att Siegfried och Tomas fick hjälpas åt!Den stora kartan, baserad på handritad karta från 1800-talet var så stor att Siegfried och Tomas fick hjälpas åt!

Kartan fungerar så att du kan hitta en ort i tabellen och via koordinaterna hitta den på kartan, snabbt med "visaren".Kartan fungerar så att du kan hitta en ort i tabellen och via koordinaterna hitta den på kartan, snabbt med "visaren".

Här hittar vi flera stationer på Bolmenbanan, titta vid lilla och stora Q, samt lilla r och stora P för Skåne Smålands Järnväg. De var alla i full drift. Varje typ av järnvägslinje (smal-, normal-, dubbelspårig, enskild och privat) finns utmärkt och varje ortsmarkering (kvadrater) visar typ av poststation och dess öppettider.Här hittar vi flera stationer på Bolmenbanan, titta vid lilla och stora Q, samt lilla r och stora P för Skåne Smålands Järnväg. De var alla i full drift. Varje typ av järnvägslinje (smal-, normal-, dubbelspårig, enskild och privat) finns utmärkt och varje ortsmarkering (kvadrater) visar typ av poststation och dess öppettider.

Oskar hade varit hemma och samlat krafter (läs: ätit en rejäl brakmiddag) och fortsatte sedan rälsläggning med hjälp av Kjell.Oskar hade varit hemma och samlat krafter (läs: ätit en rejäl brakmiddag) och fortsatte sedan rälsläggning med hjälp av Kjell.

Lelle assisterade Håkan i att hitta etsplåtar och drivning till lokomotorn, Z4t.Lelle assisterade Håkan i att hitta etsplåtar och drivning till lokomotorn, Z4t.

Danne arbetade med belysningssystemet på ADJ. Transformatorer, likriktare och reläer för styrning av gatubelysning...Danne arbetade med belysningssystemet på ADJ. Transformatorer, likriktare och reläer för styrning av gatubelysning…

...som styrs från en, av Anders J, nymonterad knapp i Styrhytten.…som styrs från en, av Anders J, nymonterad knapp i Styrhytten.

Siegfried har bytt loket på kolbanan, eftersom det hade ett trasigt kugghjul. Ångloket kör lite långsammare, men det fungerar OK tills Siegfried har hittat eller tillverkat ett nytt kugghjul.Siegfried har bytt loket på kolbanan, eftersom det hade ett trasigt kugghjul. Ångloket kör lite långsammare, men det fungerar OK tills Siegfried har hittat eller tillverkat ett nytt kugghjul.

Inför en gruppvisning städade Johan Bolmenutrymmet, dammsög och sopade...Inför en gruppvisning städade Johan Bolmenutrymmet, dammsög och sopade…

...och samlade ihop grejerna i 1 hög istället för 10.…och samlade ihop grejerna i 1 hög istället för 10.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *