Påskatåget den 5 och 8 april Kl 10 - 15

Öppet kl. 10 – 15

Äntligen dags för påsk och naturligtvis för Påskatåget. I år är det två dagar som gäller!

Som vanligt har vi laddat för en trevlig utflykt för hela familjen. Massor att se och göra och passar för alla åldrar.

Tävling för alla

Leta kycklingar och vinn det gigantiska påskägget med godis! I år skänkt av vår sponsor City-Gross. Detta är vårt roliga tävlingstema både på påsklovsonsdagen och på självaste Påskaftonen. Alltid uppskattat.

Utställningar och berättare

Modellbilar. I år ställer vi ut ca 200 små modellbilar från Willy Bergs samling. Många fina modeller att beundra och presenterade under olika tema.

LEGO Technics. Mikael Lilja visar upp ett stort antal häftiga grävmaskiner, dumprar, shaktmaskiner med mera. Gillar du maskiner i Lego så är detta något för dig.

Dockskåp. Camilla Odgaards fina dockskåp är en upplevelse för sig. Mycket uppskattad för sin detaljrikedom och variation. Vi har 12 stycken utställda på olika platser i lokalerna.

Föredrag om tennsoldater. Jonas Richthoff är på plats och berättar om sina tennfigurer och de stora slagen som finns i 15-tal vitriner.

Föredrag om Bolmenbanan. Ronny Nilsson, vår expert på Bolmenbanan (o ch mycket annat) berättar om det fantastiska bygget av Halmstad-Bolmen Järnväg

Skaparhörnan

Du vet väl att Minivärlden har en hel avdelning för barnen – Skaparhörnan. Där kan du bygga med LEGO, måla fina figurer, tillverka små hus, men också köra tåg, tävla på robotbanan och inte minst vinna över mamma eller pappa med Haren & Sköldpaddan. Detta är en helt unik aktivitet där den långsamma sköldpaddan möter den snabbfotade haren, men vem vinner egentligen?

Miniatyrvärldar

Lilla Småland växer vidare och blir alltmer detaljrikt och fullt av roliga specialeffekter och spännande historier. Du vet väl att vi bygger en 450 kvm stor miniatyrvärld runt de gamla järnvägarna som gick genom Ljungby kommun. Bökö station och samhälle är klart. Lidhults station och samhälle är nästan klart och består av 35 hus, vägar, miljöer och episoder. Lidhultsån rinner med riktigt vatten ner förbi näcken som sitter och spelar, och forsar vidare genom kvarnhjulet på nya äventyr.

Landet Somewhere är en liten pärla på 15 x 5 meter. Det är Dr Bent Schultzes fina fantasimodell i 50/60-talsstil. Det var denna modell som föreningen återuppbyggde mellan 2000 och 2012 och 15 000 timmars ideellt arbete.

Se på film eller ta en hembakad fika

Längst bort har vi vår biograf. När Ronny Nilsson inte berättar om Bolmenbanans tillkomst så är det ”gratis” inträde i bion med gamla tågfilmer och riktiga tågsäten.

Missa inte Millans Café med hembakad fika och brödbullar till finfina priser. Ett mysigt ställe att samla kraft inför andra rundan på Minivärlden 🙂

Minivärlden Ljungby har alltid något intressant och skoj för alla åldrar och de flesta intressen – ett upplevelse- och aktivitetsmål för hela familjen.

Välkommen till Påskatåget. Passa på nu för nästa gång vi har öppet är inte förrän den 4 juli och sedan sex veckor framåt.

Några glada vinnare av jätteägget

Vinnare 2018 lyckades vi inte få på bild, men i år kommer vi inte att missa.

Vinnare 2017. Mattias Johansson 11 år med sitt stora ägg. Anton Bengtsson 10 år med en T-shirt.
Båda letade rätt och hittade 63 ägg.


Mattias Johansson


Anton Bengtsson

Några glada vinnare av godisägget 2015 och 2016:
Vinnare Påskatåget 2016, DSC_0002

 

 

 

 

 

 

 

Vinnare Påskatåget 2015, IMG_2246

 

Du gillar kanske också...