"Vi ska bygga en helt ny turistattraktion i Ljungby". Med 10 000 besökare 2020.

Detta är visionen som myntades redan 2001, innan föreningen TågCentralen bildades och den gäller fortfarande. Efter invigningen av Dr Bent Schultzes fina fantasibana den 6 maj 2012 lyfte vi lite utmattat blickarna från räls, kablar och landskap.

Det var då vi bestämde oss för att ta nästa steg, att verkligen skapa en turistattraktion, eller som man säger idag – en destination. Vi skulle förverkliga drömmen om Bolmenbanan och Skåne Smålands Järnväg i modell. Men för att bli en destination så måste det komma många besökare.

Då spikade vi upp nästa konkreta vision, som naturligtvis kändes näst intill omöjlig att uppnå.

”10 000 BESÖKARE ÅR 2020”

Under 2015 tog vi nästa steg i denna upptäcktsfärd. Vi gav destinationen ett namn och en tydlig positionering, för nu var det allvar. Det blev….

”Minivärlden Ljungby – En riktigt stor upplevelse”

Vi vill att Minivärlden Ljungby ska vara en plats där barn och vuxna kan upptäcka och uppleva miniatyrvärldar, modellbyggen, historia, kreativitet och konstnärskap. Ett besök hos oss ska fascinera och inspirera dig till att skapa själv om det så är modelltåg, tennsoldater, dockhus eller målning. Det ska vara ett roligt och annorlunda besöksmål med en uppfriskande blandning av olika aktiviteter och utställningar.