Bli medlem i Team TågCentralen

Välkommen att bli medlem i TågCentralen, föreningen som skapar Minivärlden Ljungby.

Du betalar in på bankgiro 5433-8744 ”TågCentralen”.
Skriv vilket medlemskap du betalar för samt ditt namn, adress, telefon och e-post.

Medlem 20-100 år gammal: 300 kr/år
Medlem 12-19 år gammal: 100 kr/år. (För att medverka som junior under 15 år krävs en vuxens närvaro + ett vuxet medlemskap.)
Stödmedlem 300 kr/år, eller hur mycket du vill 🙂

Läs mer om medlemskap längre ner på sidan.

Välkommen som medlem!

En förening är alltid summan av sina medlemmar.

TågCentralen är en osedvanligt ovanlig förening. Många tycker att vi är lite galna, men vi är helt enkelt bara galet engagerade av det vi hittills gjort och vad vi tänker göra i framtiden.

Vi gillar nya medlemmar.

Vi gillar nya människor med nya perspektiv, kunskap, erfarenhet, kompetens, personlighet. Det stimulerar och skapar grogrund för oss som är ”gamla” i gården. Vi uppskattar att vi får alltfler kvinnor och barn i föreningen. Vilken energi detta gett.

Ska vi nå våra visioner och mål så behöver vi också vara fler som engagerar sig och hjälper till på ett eller annat sätt. Under 2020 har vi trots Corona blivit fyra nya medlemmar. Under 2020 skulle vi ha genomfört två prova-på-kvällar, men de fick tyvärr ställas in.  Men vi vill bli fler. När är det din tur?

Olika intressen och olika intresseområden

Idag är vi omkring 70  medlemmar som är aktiva på olika sätt. Dessutom är vi drygt 40 stödmedlemmar.

För att varje medlem ska kunna hitta en rolig och engagerande ”plats” i föreningen har vi listor med olika intresseområden. Där skriver vi upp oss på ett eller flera av dessa. Finessen är att då vet man vem som har samma intresse och kan prata ihop sig.

Lilla Småland
Landskapsbygge
Infrastruktur
Teknik och installationer
Specialeffekter
Lok och vagnar
Husmodellbygge
Modellbygge
Underhåll och service

Besöksmålet Minivärlden Ljungby
Marknadsföring
Visningar/utställningar
Ordning och reda/sekretariat
Historia/museum/bibliotek
Sponsring/partnerskap

Mer om medlemskap

Aktiv medlem
Kostnad: Vuxen (20 – 100 år) 300:- .
Junior (12-19 år) 100:-, För att medverka som junior under 15 år krävs en vuxens närvaro + ett vuxet medlemskap.

Som aktiv medlem förväntar vi oss att du på något sätt aktivt deltar i att förverkliga vår vision. Intresseområdena är en bra hjälp att utgå ifrån. En viss närvaro är naturligtvis lämplig annars lär vi ju inte känna dig och tvärtom. Tisdag har blivit vår stora klubb- och byggdag. Då börjar vi runt kl 9 och slutar inte förrän kl 22. På kvällen är det framför allt landskapsgruppen som är på plats.

Som aktiv medlem vill vi också att du engagerar dig i vår visningsverksamhet – temadagar, gruppvisningar, sommaröppet. När vi har många besökare så måste vi själva vara på plats med fler besöksvärdar. Vi är väldigt måna om att ta hand om våra besökare  så att de får en riktigt stor upplevelse och känner sig sedda och viktiga. De är vår bästa marknadsföring.

Vi har inga intagningsprov som många andra föreningar, men TågCentralens styrelse förbehåller sig rätten att besluta om vem som kan vara aktiv medlem.

Familjer
Under en period hade vi flera familjer som var aktiva medlemmar. Tyvärr går intresset i cykler och just nu har vi ingen familjeverksamhet – om nu inte du skulle vilja starta en sådan. Varannan söndag träffades man på Söndagskul och byggde sin egen miniatyrvärld på barnens villkor. Detta är unikt och något vi är väldigt stolta över. Åldern ligger mellan 6 och 12 år.

Deltagande kräver ett vuxet aktivt medlemskap och närvaro av vuxen.

Stödmedlem
Kostnad 300:-/år, eller hur mycket du vill 🙂

Som stödmedlem bidrar du till att förverkliga vår vision genom att stödja oss, vara ambassadör och sprida kännedomen om Minivärlden Ljungby och varför inte tipsa oss om något som du tror vi kan ha nytta av. T ex sponsorer, personer som har gamla bilder, personliga kontakter etc.

Hedersmedlem
Styrelsen beslutar vem som blir Hedersmedlem i föreningen. Det kan du bli t.ex. genom en stor donation eller på något annat hedervärt sätt stöttat föreningen. Du betalar givetvis inget inträde på våra visningar.