Limma växel

Dagen började tidigt med bygge av Johan och Jan-Åkes mätning av de nya lokalerna: 35x10 meter + bergrum.Dagen började tidigt med bygge av Johan och Jan-Åkes mätning av de nya lokalerna: 35×10 meter + bergrum.

Johan har kommit på ett sätt att enklare löda på matning utan att smälta plast...Johan har kommit på ett sätt att enklare löda på matning utan att smälta plast…

Trots mätning blev biten 4 cm för kort. Bara att skära upp limningen. Tur att det går!Trots mätning blev biten 4 cm för kort. Bara att skära upp limningen. Tur att det går!

Lagd växel ligger, åtminstone när rälsskarven är perfekt!Lagd växel ligger, åtminstone när rälsskarven är perfekt!

Nu börjar det likna en bangård på testbanan.Nu börjar det likna en bangård på testbanan.

Kapning av rälsen måste göras noggrant och sedan slipas lite med kapskivan.Kapning av rälsen måste göras noggrant och sedan slipas lite med kapskivan.

Om man ska limma fast en växel ska man se till att INTE limma fast växeltungan. För då räcker banvakten ut tungan åt dig! Rallaren åtgärdade felet genom att skära lite med kniv och med tånghjälp dra upp limklumpen.Om man ska limma fast en växel ska man se till att INTE limma fast växeltungan. För då räcker banvakten ut tungan åt dig! Rallaren åtgärdade felet genom att skära lite med kniv och med tånghjälp dra upp limklumpen.

Avståndet mellan slipers är 27 mm. Slipersbredd är 30 mm.Avståndet mellan slipers är 27 mm. Slipersbredd är 30 mm.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *