Kronobergs motorhistoriska

Tilligs växelmotor hängde Johan upp på egen hand. Nu plockas den ned. Den uppfyller inte vår kravsppec på växelmotorer, då den bara har en kontaktor.Tilligs växelmotor hängde Johan upp på egen hand. Nu plockas den ned. Den uppfyller inte vår kravsppec på växelmotorer, då den bara har en kontaktor.

Metodernas kamp! Borra hål och skruva, eller använda självborrande skruv med torx-huvud. Det senare verkar i nuläget det bästa!Metodernas kamp! Borra hål och skruva, eller använda självborrande skruv med torx-huvud. Det senare verkar i nuläget det bästa!

Tobbe Gadd hade medtagit ett veterantåg.Tobbe Gadd hade medtagit ett veterantåg.

Lelle fick i uppgift att limma fast växeldekoders på träskivor.Lelle fick i uppgift att limma fast växeldekoders på träskivor.

Siegfried har hittat "hem", och kontrollerar problemen med kameravagnen, som gått på batteridrift sedan i augusti.Siegfried har hittat "hem", och kontrollerar problemen med kameravagnen, som gått på batteridrift sedan i augusti.

Det verkar vara något fel på kretskortet i kameran, så vi funderar på att bygga ett eget istället.Det verkar vara något fel på kretskortet i kameran, så vi funderar på att bygga ett eget istället.

Uppe i styrhytten förbereder Jonte och Håkan dagens visning för Kronobergs Motorhistoriska förening. De var väldigt intresserade av Håkans Besserwisser i början. Tur var väl det, för Gun kommer med bestämda steg och meddelar att något kanske har hänt...Uppe i styrhytten förbereder Jonte och Håkan dagens visning för Kronobergs Motorhistoriska förening. De var väldigt intresserade av Håkans Besserwisser i början. Tur var väl det, för Gun kommer med bestämda steg och meddelar att något kanske har hänt…

...och hon hade rätt. Under Spiralen låg två tågset i en enda röra.…och hon hade rätt. Under Spiralen låg två tågset i en enda röra.

Inget av det vi sett visste besökarna om. De satt fängslade till Anders berättelse om Schultze, TågCentralen, räddningsaktionen och nästa modelljärnvägsprojekt.Inget av det vi sett visste besökarna om. De satt fängslade till Anders berättelse om Schultze, TågCentralen, räddningsaktionen och nästa modelljärnvägsprojekt.

Visningen gick bra, tågen rullade och det blev många spännande samtal. Som tack fick vi en modellbil, och inte vilken Volvo som helst, utan en Bugatti 35B.  En nostalgimodell gjord på gammalt vis av plåt. "Samlarobjekt för vuxna, ingen leksak", står det på asken.Visningen gick bra, tågen rullade och det blev många spännande samtal. Som tack fick vi en modellbil, och inte vilken Volvo som helst, utan en Bugatti 35B. En nostalgimodell gjord på gammalt vis av plåt. "Samlarobjekt för vuxna, ingen leksak", står det på asken.

Eftersnack med Tobbe och Anders. Tobbe slapp använda sitt gevär, den här gången också. Tack och på återseende!Eftersnack med Tobbe och Anders. Tobbe slapp använda sitt gevär, den här gången också. Tack och på återseende!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *