Julfest

Året går och traditionsenligt ska vi ha en julfest, men först måste vi berätta om…

 …när Tommy och Åke sågade ut kurvan mellan Byholma och Piksborg. Vi har ett snickeri men det är smidigare att vara någon annanstans 😉

 Två som inte målat in sig i ett hörn är Anders Axelsson och Ingemar…

 …utan målat in sig i de två bänkarna som stått uppställda på Ryabergs station. De har renoverat gjutjärnet mödosamt och slipat samt fått dem blästrade hos ”Anders kompis”. Deras egenvikt gjorde att de fick förstärka under sittsbrädorna. När vi fick dessa bänkar var de nedgångna och sitsen var sprucken. Bänkarna användes i filmen Stinsen på Lyckås, så kanske kan vi beskylla Edvard Perssons egenvikt för denna skada. Nu är de vackra igen, i tidsenlig färg!

 När vi ändå är inne på samma ämne, två tomtar, så har clownerna svidat om inför julsäsongen.

 Lasse N fick det viktiga uppdraget att pynta julgranen och rulla ut banden med ihopknutna julgranskulor.

 Så fick Lasse lite hjälp i det snöriga arbetet.

 Ja, vi julstädar faktiskt och det fick Herr Ordförande själv deltaga i, tillsammans men en av våra yngre aktiva, Anders Axelssons barnbarn ”Axel”.

 Kaffekoppen avslöjar att efter en hel kvälls städning ville Herr Ordförande ha en helkväll med fika. Någon i landskapsgruppen har bakat denna mjuka pepparkaka med god röra till. Vad var det nu i? Lingon och…vi ber att någon landskapsgruppen som läser detta meddelar receptet!

 Så fick Angelika rycka in och reda upp det till slut. Lösningen blev att ta bort banden med kulor och hänga upp dem på traditionellt sätt; 1-och-1.

 Sist på kvällen den 11 december så pysslades det med träden och staketen till banvaktstugan Läppen i Bökö.

 

Och NU kära läsare kommer det du väntat på; Julfest 2018:

 Glöggmingel med pepparkakor.

 Två äldre yngre medlemmar, Bengt och Björn samtalar med…

 …två yngre äldre medlemmar Gadd och Bengt.  Rune och Peo diskuterade bussarnas tidtabeller som inte stämmer överens med de tider som bussen väljer att följa.

 Damer som normalt inte närvarar; Ulrica, Agneta och Birgitta, samtalar med dam som närvarar, Bitte. I bakgrunden lyssnar Agnetas make Håkan så att inget skvallras om honom.

 När vi minglat färdigt såg vi gemensamt SVTs jättefina reportage om oss i föreningen TågCentralen/besöksmålet Minivärlden. Det kan du läsa mer om och titta på här.

 Herr Ordförande höll ett jultal, kanske inte lika mastigt som Kamprads ökända jultal, men nog så långt.

 Vi klämde in alla 50 personer här och då saknas 2 bord i bild!

 En annan vinkel.

 Borden där cafédisken normalt står.

 Men Lilja och Åke ville helst uppehålla sig i Rosa Rummet där de kunde inmundiga glögg utan störande inslag.

 Kvällens viktigaste inslag var ett positivt utslag på den amöbaliknande kropp som TågCentralen är. Gun är ju uppsagd som kaffekokerska. Anders har förbjudit henne så hon får vila lite också, när hon trots allt ska avnjuta folkpensionens sötma. Nu kan hon efter många års trogen tjänst komma ner en kväll, utan att koka kaffe och städa köket. Kaffekokeriet är en hedervärd syssla som Gun övertog av Staffan, när vederbörande fick lägga mer energi på återuppbyggnaden av Dr. Schultzes järnväg, Aston-Delta Järnväg. Men det hade aldrig gått utan alla koppar kaffe, och det vet Staffan, där han vilar på sin rälsbädd, då han avled den 7 augusti 2018. Tjänstepensionsvederlaget blev en flaska starkglögg. Riktigt stark glögg, för annars kan det vara, menar Gun.

 Så blev det äntligen jul hos föreningen TågCentralen. Vi avslutar med ett utmanande julkort från Bodos tyska julby. God jul i efterskott!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *