Järnvägens museum

Tidigt i ottan (09:02) avreste vi från TågCentralen i Ljungby mot en annan före detta central, nämligen Åsljunga station på Skåne Smålands Järnväg.Tidigt i ottan (09:02) avreste vi från TågCentralen i Ljungby mot en annan före detta central, nämligen Åsljunga station på Skåne Smålands Järnväg.

Vi hade som syfte att titta runt lite...Vi hade som syfte att titta runt lite…

...och mäta höjden på den 140 cm breda perrongen, kanske den enda kvarvarande?!…och mäta höjden på den 140 cm breda perrongen, kanske den enda kvarvarande?!

Huvuddestination var Järnvägens Museum i Ängelholm. Tidigare Banmuseet resp. Sveriges Järnvägsmuseum Ängelholm. Nu har kommunen tagit över anläggningen. Vi tittade såklart på den historiska modelljärnvägen...Huvuddestination var Järnvägens Museum i Ängelholm. Tidigare Banmuseet resp. Sveriges Järnvägsmuseum Ängelholm. Nu har kommunen tagit över anläggningen. Vi tittade såklart på den historiska modelljärnvägen…

...och lyckades få ta en titt bakom kulisserna. Beredd eder på aldrig tidigare visade bilder:…och lyckades få ta en titt bakom kulisserna. Beredd eder på aldrig tidigare visade bilder:

Underrede och delar av magsinet.Underrede och delar av magsinet.

Elektroniken, som styrs synkat med bildspelet.Elektroniken, som styrs synkat med bildspelet.

Bodo, Tomas, Tomas och Danne och Johan kröp ned under banan. De försökte att inte överrösta bildspelsljudet, som de "normala" besökarna beskådade.Bodo, Tomas, Tomas och Danne och Johan kröp ned under banan. De försökte att inte överrösta bildspelsljudet, som de "normala" besökarna beskådade.

Tomas ville känna sig som en äkta ångloksputsare...Tomas ville känna sig som en äkta ångloksputsare…

...och Anders likaså!…och Anders likaså!

Tomas tyckte dock att ångloken inte var tillräckligt miljövänliga, så han hoppa på en motionscykel för att kombinera träning med elverksfunktion.Tomas tyckte dock att ångloken inte var tillräckligt miljövänliga, så han hoppa på en motionscykel för att kombinera träning med elverksfunktion.

Efter mat på ett kungligt burgarhak samt en kvarterskrog, där Gadd tog dubbla portioner, åkte vi till Ängelholms flygmuseeum. Där har Anders gjort lumpen och bytt motor på Tunnan. Wilke ville väldigt "volaaaare" istället.Efter mat på ett kungligt burgarhak samt en kvarterskrog, där Gadd tog dubbla portioner, åkte vi till Ängelholms flygmuseeum. Där har Anders gjort lumpen och bytt motor på Tunnan. Wilke ville väldigt "volaaaare" istället.

Tomas testade flygsimulatorn och tog oss från Ängelholm...Tomas testade flygsimulatorn och tog oss från Ängelholm…

...till Kastrup, och läraren var mycket imponerad! :) Kanske ska vi öppna FlygCentralen också?!…till Kastrup, och läraren var mycket imponerad! 🙂 Kanske ska vi öppna FlygCentralen också?!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *