Filmen Fuluby
< NY

Kulpåsen – Ljungbys roligaste kulturförening

Vi har funnits sedan 2016. Föreningen startades på initiativ av Maria Stansert och Tomas Webster som då jobbade tillsammans och började spela in sketcher på webben.

Tomas som hade flera års erfarenhet av revy tyckte att nu var det dags för Ljungby att dra igång en, och Maria var trött efter de åren som hon själv producerat scenföreställningar och hoppades på mer muskler med en förening.

En förening bildades

De samlade ihop ett gäng med olika spetskompetenser så som konst, dans, ljud och ljus, och där föddes således den första styrelsen.  Vi har under dessa år redan hunnit med att spela in radio, startat Ljungbyrevyn, gjort sommarteater, har varit konferencierer i olika sammanhang, spelat in tre säsonger av webbtv men framför allt har vi gjort vår första långfilm ”Stjärnsprak i Fuluby”.

Sista scenen spelades in samma vecka som Corona klassades som pandemi. Ett enormt projekt där vi gjort allt själva såsom bla filmning, kulisser, sömnad, klippning och redigering mm.

Samarbete med Minivärlden

Filmen tog ett halvår att filma och bygga upp och sen ett halvår att klippa ihop. Men resultatet är vi mäkta stolta över och en inblick i historien får ni här nu. Kulpåsen jobbar annars i huvudsak med teater, bild, dans och film men söker hela tiden nya kulturella utmaningar. Därför blev samarbetet med Minivärlden Ljungby extra kul.