Det regnar in

 Här står arbetslyften redo med massa pallar. Du kan inte hissa ned dem till marken, eftersom stativets 0-punkt är förskjutet för att köra över banan, under takbalkarna.

 Bredvid stod den korta palldragaren redo.

 Det regnar in vatten och vi har tillkallat rörmokare som har den vattenvana som kräves vid dylika incidenter.

 Medan det regnar försöker Tommy, Åke och Kim jobba på med underredesförstärkningar för ännu mer vatten. Vattnet i sjön Bolmen.

 Kim jobbar ganska mycket så han får passa på att jobba på Minivärlden när han kan! =)

 Hyllan drogs in av den lilla pallyften. Hyllan kommer från Andy Ax lager och blev över. Så han och Lasse Nordgren tog hit den. Perfekt till XPS-skivor!

 Peo har ägnat ett par veckor åt att ordna upp alla skyltar till tennsoldatsutställningen. Nu blev det snygg och prydligt och inga fula nålar som håller fast skyltarna. Ett väl utfört uppdrag!

 Den gemensamma måltiden omkring klockan 12:00-12:15, vardagligt kallat lunchen, brukar gästas av Herrar Nordgren och Nilsson, som här ser bistrare ut än vad verkligheten egentligen har att erkänna. Emellertid…

 …var det något viktig påpekande som skulle göras angående en gammal bekant som kallades något, som vi har glömt, eftersom det var så länge sedan den gamla bekante kallades så…

 …men ”det var förrådsmästare Nordgren som kände honom bäst…”, hävdade järnvägstjänsteman inom Europeiska trafikplaneringen Hr. Nilsson. ”Måltiden var utmärkt och köksmästare Landin får med beröm godkänd”, påpekade herrarna.

 Bitte och Bengt fick i mörkret packa ned servetter som Johan fyndat på IKEA Fynds sista dag. 1 kr/paketet.

 Orsaken till mörkret var att elen var avslagen, eftersom biträdande elektriker Axelsson, med anledning av Ingemars ”semester” fått rycka in och sätta upp 3 st. LED-lampor till den förbättrade shoppen, där besökarna under öppethållande kan fynda modelltågs/modelljärnvägs-prylar. Första chansen blev Vårtåget och vi får be om lov att återkomma både till Vårtåget och Ingemars semester vid ett senare tillfälle!

 Fortfarande, i 2 dagar och 2 nätter, håller rörmokare Mattias Johansson från Rörcenter i Ljungby, utkommenderad av rördirektör Anders Johansson, samt egenelektriker Staffan Bengtsson, kusin till Ingemar, och som dessutom lånat ut fina banarbetsverktyg från Ågårds banvaktstuga, regnvattnet stången, eller hinken och sladden (det är halt!!).

 Det enda vatten vi vill se rinna är detta vatten vid Lidhultsån där arbete pågår av Anders och Lennart med biträde av Tommy och akvarieexperten Christer. Just nu ser det mest ut som en iskana dock.

 Puh, det var inte regnet som forsade in. Vatten kom droppande från rören där värmefläktarna suttit. Fläktarna har nu flyttats ut i gången, då Tommy insåg att det skulle bli lite väl mycket vind i skogen vid Byholma och Kösen vid Angelstad… Tack Rörcenter och Staffan för hjälp med ur- och inkoppling. Tack också de rutiga anförda av Bengt som ansvarade för lyftverksamheten under kvällen!

 Vi avslutar med en konstnärlig bild i dubbel bemärkelse. Konstverket heter: ”Vyer av Ljungbyvyer”. Varför ställdes böckerna upp så här? Vad ville konstnären förmedla? Varför använde man Ljungbyvyer 2 istället för Ljungbyvyer 1. Allt detta ber vi också att få återkomma till om någon vecka…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *