Berlin-resan Del 2/3

Trots en rejäl frukostbuffé är Angelika och Bodo redan redo, medans vi andra ännu bara börjat besmaka bullbordet.Trots en rejäl frukostbuffé är Angelika och Bodo redan redo, medans vi andra ännu bara börjat besmaka bullbordet.

Johan experimenterade med kameran och glaseffekter. Ser ni det speciella glaset, där en fot sitter fast i själva bägaren?!Johan experimenterade med kameran och glaseffekter. Ser ni det speciella glaset, där en fot sitter fast i själva bägaren?!

På väg från vårt hotell Upstaalsboom till Loxx. Sven-Eric, Håkan och Johan.På väg från vårt hotell Upstaalsboom till Loxx. Sven-Eric, Håkan och Johan.

En liten bildsvit följer, och börjar med denna lyktstolpe. Någon sa att tyskarna var ordningsamma...En liten bildsvit följer, och börjar med denna lyktstolpe. Någon sa att tyskarna var ordningsamma…

...och skötte sina byggnader, fast detta ställverk ser minst sagt avställt ut...…och skötte sina byggnader, fast detta ställverk ser minst sagt avställt ut…

...och det är tur att vår gode vän elektriker Melin inte arbetar på en tysk järnvägsentreprenör, då hade han haft mycket att göra, alltmedan Sven-Eric och Danne dansar disco...…och det är tur att vår gode vän elektriker Melin inte arbetar på en tysk järnvägsentreprenör, då hade han haft mycket att göra, alltmedan Sven-Eric och Danne dansar disco…

...och vad det gäller ändamålsenliga stoppbockar, ska vi inte prata mer om det...…och vad det gäller ändamålsenliga stoppbockar, ska vi inte prata mer om det…

...istället är det ett glatt gäng, långt från Tysklands tågtrubbel på väg till Loxx Modelbahn i Berlin.…istället är det ett glatt gäng, långt från Tysklands tågtrubbel på väg till Loxx Modelbahn i Berlin.

På denna sida av gamla delade Berlin gälde det att imponera på amerikanska och andra utländska människor, och framställa sig som en god och rik "stat".På denna sida av gamla delade Berlin gälde det att imponera på amerikanska och andra utländska människor, och framställa sig som en god och rik "stat".

På väg in. Var det inte större än så här?På väg in. Var det inte större än så här?

En jättevägg full av lastbilar och bilar mötte oss i fiket.En jättevägg full av lastbilar och bilar mötte oss i fiket.

Ett maffigt landskap öppnade upp sig. Och det fanns mer byggt och under uppbyggnad.Ett maffigt landskap öppnade upp sig. Och det fanns mer byggt och under uppbyggnad.

På väg mot natt. En rosaröd solnedgång.På väg mot natt. En rosaröd solnedgång.

Nu är det natt! De glänsande vägen är ett typiskt fenomen när man har rullande bilar.Nu är det natt! De glänsande vägen är ett typiskt fenomen när man har rullande bilar.

Vissa föredrar dock att begrava bilden och gå istället!Vissa föredrar dock att begrava bilden och gå istället!

Sven-Eric och Gun lyssnar intresserat på platschefen. Här görs ritningar och hus.Sven-Eric och Gun lyssnar intresserat på platschefen. Här görs ritningar och hus.

Så här fungerade styrningen av bilar.Så här fungerade styrningen av bilar.

En lista där verkstaden skriver upp vad de gjort på vilken bil, annars glömmer de.En lista där verkstaden skriver upp vad de gjort på vilken bil, annars glömmer de.

Sven-Eric håller upp ett modell-sovrum mot en husfasad. På så sätt kan man styra grupper av rum.Sven-Eric håller upp ett modell-sovrum mot en husfasad. På så sätt kan man styra grupper av rum.

Inte bara verklighet, även i modell-Berlin finns The Simpsons på riktigt och har en fullsatt show. Troligen dubbad.Inte bara verklighet, även i modell-Berlin finns The Simpsons på riktigt och har en fullsatt show. Troligen dubbad.

En titt in i magasinet.En titt in i magasinet.

Danne kollade om all räls låg perfekt. Inte överallt.Danne kollade om all räls låg perfekt. Inte överallt.

Cirka 5 000 träd, där en liten del var hemmagjorda.Cirka 5 000 träd, där en liten del var hemmagjorda.

Gryning vid flygplatsen. Plastramperna simulerar flygplan som startar och landar.Gryning vid flygplatsen. Plastramperna simulerar flygplan som startar och landar.

En maffig byggnad i laserskuret trä.En maffig byggnad i laserskuret trä.

Snygg effekt! Hur man gör? Fundera på det =)Snygg effekt! Hur man gör? Fundera på det =)

Bilbegravningar är ett populärt tema.Bilbegravningar är ett populärt tema.

Ett sådant ställverk står på Schultzes bana också!Ett sådant ställverk står på Schultzes bana också!

Även de stora tyska banorna kräver någon som sätter på urspårade tågset.Även de stora tyska banorna kräver någon som sätter på urspårade tågset.

"Gör en laglig U-sväng", sa rösten till mig."Gör en laglig U-sväng", sa rösten till mig.

Efter specialvisninen på Loxx reste vi till Sebnitz, precis på gränsen till Tjeckien, som faktiskt delar byn i två delar. En med många fina och några övergivna byggnader, och den tjeckiska med mest förfallna hus. Efter specialvisningen på Loxx reste vi till Sebnitz, precis på gränsen till Tjeckien, som faktiskt delar byn i två delar. En med många fina och några övergivna byggnader, och den tjeckiska med mest förfallna hus.

Kvällsmaten börjar intagas.Kvällsmaten börjar intagas.

Mjuk avrundning på middagen stod Håkan, Johan och Danne för.Mjuk avrundning på middagen stod Håkan, Johan och Danne för.

Då lägger vi in.Då lägger vi in.

En gruppbild på kvällen. Gun, Sven-Eric alias Schwein-Eric, Angelika, Johan, Håkan, Danne, Anders, Bodo, Rune.En gruppbild på kvällen. Gun, Sven-Eric alias Schwein-Eric, Angelika, Johan, Håkan, Danne, Anders, Bodo, Rune.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *