Berlin-resan Del 1/3

På flygplatsen möttes vi upp av vår tyske medlem Lars, som fungerade som Berlin-guide.På flygplatsen möttes vi upp av vår tyske medlem Lars, som fungerade som Berlin-guide.

I receptionen på hotellet diskuterade Håkan, Lars och Sven-Eric olika platser. Danne fick sitta bredvid och gjorde en Macken-hälsning.I receptionen på hotellet diskuterade Håkan, Lars och Sven-Eric olika platser. Danne fick sitta bredvid och gjorde en Macken-hälsning.

Anders checkade in och kollade kartan med receptionisten.Anders checkade in och kollade kartan med receptionisten.

Ute så diskuterades kartan igen. Svår stad. Danne fick stå bredvid och hittade en stolpe han tyckte om.Ute så diskuterades kartan igen. Svår stad. Danne fick stå bredvid och hittade en stolpe han tyckte om.

Vi passerade många hus, och detta är en rest från gamla Öst-Tyskland. Här bor ännu någon.Vi passerade många hus, och detta är en rest från gamla Öst-Tyskland. Här bor ännu någon.

Vi passerade ett av många tyska järnvägsområden på väg till Tekniska museet.Vi passerade ett av många tyska järnvägsområden på väg till Tekniska museet.

Vi passade på att kolla in denna också. Nej inte hummer-limousinen...Vi passade på att kolla in denna också. Nej inte hummer-limousinen…

...utan den gamla Berlinmuren. Numera saknas vakttorn, blodhundar, taggtråd och säkerhetskontroller.…utan den gamla Berlinmuren. Numera saknas vakttorn, blodhundar, taggtråd och säkerhetskontroller.

På väg upp med Lars i täten. Lars som bodde i Östtyskland när muren restes. Han försökte fly 5 gånger under 60-talet, en gång fångad på ett tåg, satt i 11 veckors fängelse, hittade en advokat som hjälpte honom till väst. Femte gången gilt alltså!På väg upp med Lars i täten. Lars som bodde i Östtyskland när muren restes. Han försökte fly 5 gånger under 60-talet, en gång fångad på ett tåg, satt i 11 veckors fängelse, hittade en advokat som hjälpte honom till väst. Femte gången gilt alltså!

På Tekniska såg vi massvis av fina lok och vagnar, riktiga och i modell. Denna var av det mer primitiva slaget.På Tekniska såg vi massvis av fina lok och vagnar, riktiga och i modell. Denna var av det mer primitiva slaget.

Vi fick möjligheten att gå under ett ånglok och skådar här bromssystem och sandrör.Vi fick möjligheten att gå under ett ånglok och skådar här bromssystem och sandrör.

En genomskärning av ett ånglok. Mycket intressant och givande.En genomskärning av ett ånglok. Mycket intressant och givande.

På fartygsavdelningen hade byggnaden specialanpassats för en båt med "extremt hög mast", som Sickan sa.På fartygsavdelningen hade byggnaden specialanpassats för en båt med "extremt hög mast", som Sickan sa.

Ett container-fartyg.Ett container-fartyg.

Efter en stund meddelade Danne till Johan och Håkan, att de missat ett helt lokstall, varpå vi sprang dit kvart i stängningsdags. Ett rejält ånglok.Efter en stund meddelade Danne till Johan och Håkan, att de missat ett helt lokstall, varpå vi sprang dit kvart i stängningsdags. Ett rejält ånglok.

De hade en stor modelljärnvägs, som tyvärr inte var i drift just då.De hade en stor modelljärnvägs, som tyvärr inte var i drift just då.

Bodo gjorde en favorit i repris från Urspårat den 6 maj 2012. Avslappnad sittning. Om du inte riktigt förstår, läs här: http://tagcentralen.se/index.cfm?id=339&l=2Bodo gjorde en favorit i repris från Urspårat den 6 maj 2012. Avslappnad sittning. Om du inte riktigt förstår, läs här: http://tagcentralen.se/index.cfm?id=339&l=2

På väg i tunnelbanan till kvällens restaurang, en typisk tysk sådan. Restaurang alltså. Tomt...På väg i tunnelbanan till kvällens restaurang, en typisk tysk sådan. Restaurang alltså. Tomt…

...i väntan på tåget, Rune, Danne, Bodo, Håkan, Johan...…i väntan på tåget, Rune, Danne, Bodo, Håkan, Johan…

...som kom till slut!…som kom till slut!

Mellan tunnelbana och matställe passerade vi Checkpoint Charlie, med originalskylten...Mellan tunnelbana och matställe passerade vi Checkpoint Charlie, med originalskylten…

...men ny, folkvänligare vakt och glada militärturister.…men ny, folkvänligare vakt och glada militärturister.

Vi passerade också en drickaautomat där allt var väl inlåst, och man kunde köpa pantflaskor. Således slipper du problemet med att dricka ur! Tysk effektivitet.Vi passerade också en drickaautomat där allt var väl inlåst, och man kunde köpa pantflaskor. Således slipper du problemet med att dricka ur! Tysk effektivitet.

Sista bilden för kvällen på ett ännu ofyllt bord. Vi åt gott, Johan t.ex. surkål med 6 minimala Nürnberg-korvar, betalade var för sig och släpade oss hem till hotellsängen, i väntan på en ny dag...Sista bilden för kvällen på ett ännu ofyllt bord. Vi åt gott, Johan t.ex. surkål med 6 minimala Nürnberg-korvar, betalade var för sig och släpade oss hem till hotellsängen, i väntan på en ny dag…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *