Att träffa en partner

 Som du vet drivs Minivärlden av föreningen TågCentralen, helt ideellt, dvs. utan vinstsyfte eller att någon anställd arbetar här. Alla är här på sin fritid. Men det vore omöjligt att genomföra vårt omöjliga projekt och att skapa fina upplevelser, utställningar och miniatyrvärldar utan partners. Och sponsorer.

 Därför bjöd vi in samtliga 19 sponsorer och 20 partners för att en egen kväll i lugn och ro få se ”vad fan de får för pengarna”, för att använda ett bevingat uttryck i industrivärlden. Ljungby maskins utsände Verkmästare Andersson samtalar med Byggherre Norén. I styrhytten håller för tillfället Bengt R lokförarutbildning med produktionschefen på Ljungby Komposit, Hr. Werner och ventilationsentreprenör Roos.

 Rose-Marie och Gunnar Runnemalm från Grytåsa bedriver loppis, främst under sommaren. De är så vänliga genom att upplåta plats för reklamskylt under sommaren. Sponsorer sponsrar med monetära medel medan partners i huvudsak bidrar med kompetens och/eller material. Och vissa gör både ock!

 Anders berättade för samtliga och clownen om landskapsbygge…

 …och hur Lidhultsån kommer att konstrueras. I denna konstruktion är partnern Ljungby Komposit delaktig; längst till höger syns direktör Rosberg. Från vänster övriga intresserade: KG, Anders, Rose-marie, Gunnar, Henrik.

 Anders diskuterar med Per-Gunnar, Anders, Thommy, och Nils-Evert lyssnar nyfiket.

 Det blev Björns uppgift att visa de samlade var de befinner sig (i lokalen), hur Lilla Småland kommer att utformas och hur arbetet fortskrider. Detta blev också Björns sista uppgift i föreningen…

 …innan han stack på en (1) hel månads semester för att hälsa på släkten i Thailand. Stackars Björn.  Ingen Minivärld eller Tågcentral på en månad. Alla blir imponerade av Jonas tennsoldater och här har K-G, sponsoransvarig i TågCentralen, sagt något skojigt.

 Så hur gick det? Jo, det ser bra ut. Vi skapar en ny konteringsplan.

 På kvällen, tisdagen den 29 januari var det full fart med detaljarbeten i landskapsgänget. Vad är det som ska målas?

 Hans-Göran målar troligen staket, men ingen vet.

 Anki och Lasse skapar de träd som behövs. Det är ett arbete som tar tid, mycket tid. Men det ska också bli fint!

 Se där, en jordkällare har dykt upp…eh…grävts ned. Det fina med bilder på landskapet man bygger är (1) att se hur fint det blir och (2) att se vad man måste förbättra. Den uppmärksamme noterar kanske att tegelpannorna är felvända. Kul va – det får vara så! 🙂 Den vita snön är ingen snö utan stukaturmassa som ska målas. Den används för att fylla ut under husen.

 Sent på kvällen, onsdagen den 30 januari gjorde Danne (handen!) och Johan (kameran) tester med styrning av Bökös bommar. Vi lade in funktionen i iTrain, som anger när bommarna ska lyftas och stängas. Det fungerar mycket bra!

 Och här ser vi bommarna som Håkan byggt ihop och målat, medan Danne monterat. Elektronik och styrning är Johans gebit.

 Låt oss avsluta med ännu en härlig bild på ett gäng som besökt oss; Ljungby Kulturskola. De var imponerade av att det finns så unik skapande verksamhet i Ljungby kommun. Tack för att ni kom och välkomna åter! 🙂

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *