Urspårat á la Tobbe Gadd

Håkan hade tagit hit sin Z-bana, som han byggde med brutet ben på sjukhuset. Den är inte ofta man får se längre!Håkan hade tagit hit sin Z-bana, som han byggde med brutet ben på sjukhuset. Den är inte ofta man får se längre!

Tobbe har plockat fram många, men långt ifrån alla, vagnar från Schultze. Här på Astons godsbangård.Tobbe har plockat fram många, men långt ifrån alla, vagnar från Schultze. Här på Astons godsbangård.

Ceres har plötsligt ökat produktionen.Ceres har plötsligt ökat produktionen.

Delta har det lugnare. Här finns bara ett fåtal industrier. Rangerbangården är i första hand avsedd för bibanan.Delta har det lugnare. Här finns bara ett fåtal industrier. Rangerbangården är i första hand avsedd för bibanan.

Åke, Staffan, Jonte och Håkan laddar upp i Bolmenrummet. Vi öppnar om någon timme!Åke, Staffan, Jonte och Håkan laddar upp i Bolmenrummet. Vi öppnar om någon timme!

Säljarna Anders Svensson, Björn Larsson och MJ-specialisten var här på Urspårat. Uppackningen har bara börjat.Säljarna Anders Svensson, Björn Larsson och MJ-specialisten var här på Urspårat. Uppackningen har bara börjat.

Från börjat till Börje. Nu har försäljningen kommit igång på allvar. Närmast i bild ses Börje Björkheim med fruga, som sponsrat elverkstaden till oss.Från börjat till Börje. Nu har försäljningen kommit igång på allvar. Närmast i bild ses Börje Björkheim med fruga, som sponsrat elverkstaden till oss.

Över 2000 vagnar! Johan har precis släppt ut en grupp från visningarna till försäljningslokalen, dit man även kunde gå från stora Urspårat-planen.Över 2000 vagnar! Johan har precis släppt ut en grupp från visningarna till försäljningslokalen, dit man även kunde gå från stora Urspårat-planen.

Ulrica och Anna kokade 15 termosar kaffe före klockan 13.00. Det hjälpte inte. Det var en ständig åtgång på kaffet!Ulrica och Anna kokade 15 termosar kaffe före klockan 13.00. Det hjälpte inte. Det var en ständig åtgång på kaffet!

Lelle, Håkan, Bengt och Rolf andas in den friska vårluften i väntan på ruset...Lelle, Håkan, Bengt och Rolf andas in den friska vårluften i väntan på ruset…

Sunnerbokören hade klätt upp sig utomhus, ja klätt ut sig.Sunnerbokören hade klätt upp sig utomhus, ja klätt ut sig.

Många lustiga personligheter kunde beskådas.Många lustiga personligheter kunde beskådas.

Lars Oscarsson, före detta lärare och rektor i Ljungby, ingår i Sunnerbokören men hade sadlat om till Polismästare.Lars Oscarsson, före detta lärare och rektor i Ljungby, ingår i Sunnerbokören men hade sadlat om till Polismästare.

Tomas hade sadlat om till förste Gristågs-stins!Tomas hade sadlat om till förste Gristågs-stins!

Här har vi Eventfixarna Peter med fruga från Eskilstuna. De ställde upp med mycket frivilligt arbete också - tältresning, sopning, pizzaätning m.m. Tack!Här har vi Eventfixarna Peter med fruga från Eskilstuna. De ställde upp med mycket frivilligt arbete också – tältresning, sopning, pizzaätning m.m. Tack!

Det kom mycket folk! Totalt 2500 personer. "Bara" 900 hann se järnvägen. Vi som trodde det skulle komma 200 personer.Det kom mycket folk! Totalt 2500 personer. "Bara" 900 hann se järnvägen. Vi som trodde det skulle komma 200 personer.

Nu sjunger kören och Håkan vinkar igång det hela.Nu sjunger kören och Håkan vinkar igång det hela.

Egon och Gun skötte om biljettkassan till barnaktiviteter.Egon och Gun skötte om biljettkassan till barnaktiviteter.

Dannes mamma Kerstin får ryckan in när Egon ska äta. Oskar försökte köpa en biljett, men den gubben gick inte...inte för att sedeln var falsk alltså.Dannes mamma Kerstin får ryckan in när Egon ska äta. Oskar försökte köpa en biljett, men den gubben gick inte…inte för att sedeln var falsk alltså.

Dressincykling var väldigt populärt. SSJ hjälpte oss med detta!Dressincykling var väldigt populärt. SSJ hjälpte oss med detta!

En hjullastare användes som stoppbock.En hjullastare användes som stoppbock.

Även hundar får åka med. De såg ut som riktiga rälshundar, vana att åka.Även hundar får åka med. De såg ut som riktiga rälshundar, vana att åka.

Dressinvändare från Ljungby innebandyklubb blev mer vältränade än de någonsin varit.Dressinvändare från Ljungby innebandyklubb blev mer vältränade än de någonsin varit.

Kön var lång och först ut stod Christer Cederqvist "Älghultarn", som byggde mycket med oss för något år sedan. Ändrade arbetsförhållanden gjorde det omöjligt, tyvärr.Kön var lång och först ut stod Christer Cederqvist "Älghultarn", som byggde mycket med oss för något år sedan. Ändrade arbetsförhållanden gjorde det omöjligt, tyvärr.

Det hände alltid något på scenen, och alla som köade vill inte missa något.Det hände alltid något på scenen, och alla som köade vill inte missa något.

Carina Bengtsson var en av de som cyklade först. Hon hade förtur som kommunalråd.Carina Bengtsson var en av de som cyklade först. Hon hade förtur som kommunalråd.

Kommunpolitikerna fick berätta hur det kändes att cykla dressin (de skrattade hela tiden när de fick upp farten!). Sedan fick de berätta sina tankar om vårt arbete på TågCentralen.Kommunpolitikerna fick berätta hur det kändes att cykla dressin (de skrattade hela tiden när de fick upp farten!). Sedan fick de berätta sina tankar om vårt arbete på TågCentralen.

Bengt och Håkan inväntar sina "svåra frågor" från Per Brolléus. Det var inte så allvarligt som det såg ut.Bengt och Håkan inväntar sina "svåra frågor" från Per Brolléus. Det var inte så allvarligt som det såg ut.

Nu är det Per som ser reserverad ut, och minimal framför Magnus Samuelsson.Nu är det Per som ser reserverad ut, och minimal framför Magnus Samuelsson.

Han skulle bryta av ett metallstag som fäster ihop två järnvägsräler. Han börjar avvaktande.Han skulle bryta av ett metallstag som fäster ihop två järnvägsräler. Han börjar avvaktande.

Sedan bär det av på allvar! Buss på bara. Buss på spåret bara. Rälsbuss?Sedan bär det av på allvar! Buss på bara. Buss på spåret bara. Rälsbuss?

Där flyger bitarna och Magnus Samuelsson, svärdman i Fångarna på Fortet, världens starkaste man och vinnare av Lets's Dance...Där flyger bitarna och Magnus Samuelsson, svärdman i Fångarna på Fortet, världens starkaste man och vinnare av Lets’s Dance…

...kan numera titulera sig rälsskarvjärnsbrytare och tåginvigare. Tobbe fick en unik bild.…kan numera titulera sig rälsskarvjärnsbrytare och tåginvigare. Tobbe fick en unik bild.

Anledningen till att det gick så fint berodde på kaffet och koppen, Bengts "Ring för påtår". Undra hur många % av musklerna som behövs för att lyfta den? 0,001 %?Anledningen till att det gick så fint berodde på kaffet och koppen, Bengts "Ring för påtår". Undra hur många % av musklerna som behövs för att lyfta den? 0,001 %?

Och folk köar fortfarande. Onödigt egentligen för vi hade ett biljettsystem...Och folk köar fortfarande. Onödigt egentligen för vi hade ett biljettsystem…

...men Rolf höll alla under schak! Han tog biljetter och satte ADJ-stämpel som bevis på genomfört inträde.…men Rolf höll alla under schak! Han tog biljetter och satte ADJ-stämpel som bevis på genomfört inträde.

Klockan 16.00 körde Magnus en show, där han lyfte en Volvo B20-motor.Klockan 16.00 körde Magnus en show, där han lyfte en Volvo B20-motor.

Andra roade sig vid fiskdammen.Andra roade sig vid fiskdammen.

Sponsortåget körde runt inne på banan. Perfekt för företag som vill göra bra reklam! Hör av dig till oss för att se vilka möjligheter som finns!Sponsortåget körde runt inne på banan. Perfekt för företag som vill göra bra reklam! Hör av dig till oss för att se vilka möjligheter som finns!

Här ser vi VIP-visningen. Bak: Sven-Eric och Anders medan Per Brolléus sitter ner. Från vänster: Carina Bengtsson, Ann-Charlotte Wiesel, Anne Karlsson, Eva Simonsson. Till höger främre raden: Familjen Schultze med Carl-Gustav ”Guffe” Schultze till höger. Andra raden: Staffan Schultze till höger med sin son. Tredje raden: Kit Schultze med sällskap.Här ser vi VIP-visningen. Bak: Sven-Eric och Anders medan Per Brolléus sitter ner. Från vänster: Carina Bengtsson, Ann-Charlotte Wiesel, Anne Karlsson, Eva Simonsson. Till höger främre raden: Familjen Schultze med Carl-Gustav ”Guffe” Schultze till höger. Andra raden: Staffan Schultze till höger med sin son. Tredje raden: Kit Schultze med sällskap.

Upptäck mer...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *