I glada vänners lag

Påsktåget avslutade mars och inledde april med ruskigt glada och snälla besökare...Påsktåget avslutade mars och inledde april med ruskigt glada och snälla besökare…

...mest glada och söta :)…mest glada och söta 🙂

Den 30:e mars var det årsmöte med fika och tårtor. Aldrig är det så mycket folk i en förening som på årsmöte - åtminstone våra bombsäkra årsmöte.Den 30:e mars var det årsmöte med fika och tårtor. Aldrig är det så mycket folk i en förening som på årsmöte – åtminstone våra bombsäkra årsmöte.

Det som kan skrämma vissa är den lååååååånga och oooommfattande men också omfamnande redogörelse för gångna årets verksamhet...Det som kan skrämma vissa är den lååååååånga och oooommfattande men också omfamnande redogörelse för gångna årets verksamhet…

...och en lika spännande tanke inför 2016.…och en lika spännande tanke inför 2016.

Till slut fick mötesordförande, advokat Anders Pettersson slå klubban i bordet...Till slut fick mötesordförande, advokat Anders Pettersson slå klubban i bordet…

Sedvanliga uppmärksamhetsblommor till de som nedlagt extra mycket engagemang. Först ut Åke Eckerbom som tagit ansvar för hela lokalrenoveringen och arbetat varje tisdag i 2 år med TågCentralen...Sedvanliga uppmärksamhetsblommor till de som nedlagt extra mycket engagemang. Först ut Åke Eckerbom som tagit ansvar för hela lokalrenoveringen och arbetat varje tisdag i 2 år med TågCentralen…

...och Åke blev glad!…och Åke blev glad!

...och oväntat till Johan Billow som utöver onsdagar och tisdagar ägnar mycket tid åt spårplansritning av den nya banan.…och oväntat till Johan Billow som utöver onsdagar och tisdagar ägnar mycket tid åt spårplansritning av den nya banan.

Tråtågbanan byggdes upp av Jonatan. Tyvärr "lektes den sönder" av alla härliga besökare på Påskartåget! =) Ingen fara vi byggde upp den igen! =DTråtågbanan byggdes upp av Jonatan. Tyvärr ”lektes den sönder” av alla härliga besökare på Påskartåget!  =) Ingen fara vi byggde upp den igen! =D

Vi hade Ljungby Kommunarkiv på besök. Med dem har vi ett stort utbyte när det gäller information, historik, fotounderlag och annat. Här diskuteras det hur man rangerar vagnar - med eller utan draglok!!Vi hade Ljungby Kommunarkiv på besök. Med dem har vi ett stort utbyte när det gäller information, historik, fotounderlag och annat. Här diskuteras det hur man rangerar vagnar – med eller utan draglok!!

Och självklart fick de köra tåg, under Siegfrieds överinseende!Och självklart fick de köra tåg, under Siegfrieds överinseende!

Det är jättekul att köra jättesmå tåg på en jättestor modelljärnväg!Det är jättekul att köra jättesmå tåg på en jättestor modelljärnväg!

Johan visade kommunarkivets personal lite om byggplanerna; Bökö, och Lidhult.Johan visade kommunarkivets personal lite om byggplanerna; Bökö, och Lidhult.

Jan-Åke dök in på vårt senaste landskapsmöte och överräckte till bibliotikarie och museiintendent Herr Solén en biljettkasseväska med mynträknare, från okänd donator.Jan-Åke dök in på vårt senaste landskapsmöte och överräckte till bibliotikarie och museiintendent Herr Solén en biljettkasseväska med mynträknare, från okänd donator.

Onsdagkväll. Bodo tittar på ritningen och frågar sig "Varför är landskapet så ihåligt?!"Onsdagkväll. Bodo tittar på ritningen och frågar sig ”Varför är landskapet så ihåligt?!”

Här fusktestas rälsläggningen, eller formen snarare.Här fusktestas rälsläggningen, eller formen snarare.

"Håkans" Motorvveteraner var här på ännu en av våra mycket uppskattade gruppevent. Har du ett gäng som vill göra något trevligt en kväll så tveka inte att höra av dig!”Håkans” Motorvveteraner var här på ännu en av våra mycket uppskattade gruppevent. Har du ett gäng som vill göra något trevligt en kväll så tveka inte att höra av dig!

Mycket fascinerande tyckte många!Mycket fascinerande tyckte många!

Till och med Schultze hade full fart hemma hos sig!Till och med Schultze hade full fart hemma hos sig!

Sommaren närmar sig och Angelika hoppas ut i ett friskt vårdopp!Sommaren närmar sig och Angelika hoppas ut i ett friskt vårdopp!

En äldre herre tar en promenad. Visst är det ganska likt Bengt Nordkvist som efter sin resa utan tydligt slut och utan nån biljett, i januari 2014, placerat sig själv i ADJs underbara fantasivärld!En äldre herre tar en promenad. Visst är det ganska likt Bengt Nordkvist som efter sin resa utan tydligt slut och utan nån biljett, i januari 2014, placerat sig själv i ADJs underbara fantasivärld!

Leif och Siegfried, en vanlig tisdag. Vanligt väder. Vanliga kläder. Vanlig egenrullad cigarett och stoppad pipa...Leif och Siegfried, en vanlig tisdag. Vanligt väder. Vanliga kläder. Vanlig egenrullad cigarett och stoppad pipa…

...men ovanligt god smak, tack vare det ovanligt trevliga sällskapet =)…men ovanligt god smak, tack vare det ovanligt trevliga sällskapet =)

Tåget dundrar förbi Ceresverken. Tack för denna reseskildring.Tåget dundrar förbi Ceresverken. Tack för denna reseskildring.

 

Upptäck mer...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *