Första kurvan

Första kurvan är lagd och tåget rullar fint. Linjen är väldoserad.Första kurvan är lagd och tåget rullar fint. Linjen är väldoserad.

Rälsen limmades på banvallen, som först smälte. Det gällde att punkta in istället, och hålla pistolmunstycket så långt bort från banvallen som möjligt.Rälsen limmades på banvallen, som först smälte. Det gällde att punkta in istället, och hålla pistolmunstycket så långt bort från banvallen som möjligt.

Samtidigt dök frågan upp: måste vi ha banvall? Hur tyst blir det utan?Samtidigt dök frågan upp: måste vi ha banvall? Hur tyst blir det utan?

Vi provade att värma Tillig banvall. Enligt instruktion med hårfön, men vi hade bara värmepistol tillgänglig. Vi får nog göra ett nytt försök, och följa instruktionerna...Vi provade att värma Tillig banvall. Enligt instruktion med hårfön, men vi hade bara värmepistol tillgänglig. Vi får nog göra ett nytt försök, och följa instruktionerna…

Därefter provmonterades två sockerbitar, båda skruvades men den ena trycktes fast med smältlim först. Det fungerade bra och gör att sockerbiten inte rör sig när man skruvar i kabeln.Därefter provmonterades två sockerbitar, båda skruvades men den ena trycktes fast med smältlim först. Det fungerade bra och gör att sockerbiten inte rör sig när man skruvar i kabeln.

Kabelgatorna för spårledning börjar skissas upp.Kabelgatorna för spårledning börjar skissas upp.

En vy för backen, som ett tivoli nästan. Bara bromsaren i mitten som fattas. Vagnarna bromsades av växlarna som låg "i mitten", då inga motorer ännu monterats.En vy för backen, som ett tivoli nästan. Bara bromsaren i mitten som fattas. Vagnarna bromsades av växlarna som låg "i mitten", då inga motorer ännu monterats.

Upptäck mer...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *