Inte ett ord

Idag fick två herrar inte säga ett ord till varandra. Ljungbys gatukontor var på VIP-besök och så får du veta varför Ingemar inte varit med på en enda bild på läääänge. Kanske är den sista bilden tagen?

Varsågod och sitt

I dag har vi satt oss i olika positioner. Ty även sittande kan man arbeta fysiskt och skapa något.

10-årsjubiléeum för ”Bolmenbanan”

Den 25:e mars 2009, på dagen 10 år sedan, hade föreningen TågCentralen sitt första officiella ”Bolmenmöte”. Där var de första diskussionerna om vad och hur vi ska bygga. Följ med på resan från första snacket till rälsläggning i Byholma 10 år senare.

Vårtåget 2019 – rekord!!

Rekord igen, nu på vår normalt sett minst besökta dag Vårtåget. 260 besökare, 70 fikagrupper, 2 föredrag av Ronny, 1 donation, 3 intresseanmälningar och 3 vinster i tävlingen Räkna blommor samt 1-3 urspårningar och problem på Lilla Småland och Landet Somewhere och många glada besökare hos Vibro-Verken. Var du där?

Det regnar in

Det regnar in vatten alltmedan Åke, Kim, Tommy och alla andra jobbar hårt för att ställa i ordning inför Vårtåget. Och så får vi specialhjälp från en släkting och avslutar med lite konstverk. Missa inte detta avsnitt!

Att träffa en partner

Som du vet drivs Minivärlden av föreningen TågCentralen, helt ideellt och på allas fritid. Men det vore omöjligt att genomföra vårt omöjliga projekt och att skapa fina upplevelser, utställningar och miniatyrvärldar utan partners. Och sponsorer.

Sommar mitt i vintern

Sommaren lyser med sin frånvaro i Sverige, utom på Lilla Småland där landskaparna bygger Bökö en dag och natt i augusti.

Tomtetåget – REKORD!

Rekord! Tomtetåget har alltid varit populärt men 2018 kom 301 besökare. Vilken avslutning på ett fantastiskt år. Häng med på en resa i årets slutskede!

Julfest

Året går och traditionsenligt ska vi ha en julfest, men först måste vi berätta om lite annat kul!

Heja hösten!

Det bästa med hösten är att man hinner med många saker så här får du se vad som hänt. Vi kommer också avslöja hur modellträd byggs så snabbt, vad som händer med bilar som kört(s) hit och om Tommy har en lucka någonstans…