Äntligen tillbaka!

Äntligen är vi i blogg-gänget tillbaka igen! Vår nya, fina webbsida har kommit igång och massor av arbetstimmar har lagts på Minivärlden.

Tanken med bloggen är att du kan följa med bakom kulisserna på Minivärlden. Så låt oss börja med en blick från kvällen den 18 april 2017 🙂

 Graham visar Håkan hur man kan bygga granar. Graham är en av våra mest hängivna landskapsbyggare.

 Johan har börjat designa den första av 2 elcentraler för Lilla Småland Etapp 1:1. Och dessa är bara för tågstyrning. Det blir säkert fler elskåp för belysning, specialeffekter och mycket annat.

 Danne och Björn provkör Siegfrieds motorvagnar, 3D-printade från Sunnerbogymnasiets ritningar med vissa modifikationer.

 Kim, en av våra nyare och dessutom danska medlemmar. Fast han har bott i Sverige i 30 år. Utsågning av XPS-skivor som ska utgöra grundstommen i landskapet.

 Åke och Siegfried känner ni väl till sedan tidigare? Precis där Siegfried har sitt huvud kommer Piksborgsbron att ligga. Och Åke står där du som besökare står. Fast detta är Etapp 1:2 och räls och landskap börjar byggas först hösten 2017.

 Så här ser skivorna ut där spårledningssystem och boosters placeras. Det gäller att montera komponenterna på rätt håll annars…

 …kan det bli så här. Bakvänt. Efter ett mindre utbrott från Johan så förklarade Danne att man kan skruva om skenorna och vända plattan. BRA!

 Runt klockan 22 så började vi en diskussion om hur vi ska komma in i serviceluckorna. Det måste gå snabbt och lätt. Långa diskussioner om gångjärn, träd som krockar i landskapet, hissar, stegar, traverser, saxliftar och rör. Vi får se var det slutar!!

 Något av det viktigaste under en byggprocess är att stanna upp och diskutera, och filosofera i naturen. Några vårgröna träd hjälpte oss på vägen.

Upptäck mer...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *